images 4

 

De: Elke Fricke, Psicoterapeuta de l'Institut Erich Fromm

 

De l’encantament a la submissió

El maltractament psicològic té lloc entre les quatre parets de casa de forma silenciosa, ningú veu res, és una violència que no deixa rastre: no hi ha cops que quedin marcats al cos, no hi ha metges que testifiquin, no hi ha informes ni testimonis oculars. És una violència difícil de detectar per les persones de l’entorn més proper, la família i els amics, i inclús a la parella del maltractador li és difícil prendre consciència de què està passant realment.

Quan el maltractament psicològic es fa sistemàticament sent exercit d’una forma continuada i unilateral en una relació, es converteix en un assetjament i en un procés perers que busca destruir moralment a una persona.

IMG PsicoterapiaPadres XavierSort

 

Xavier Sort Bou, Psicoterapeuta i Professor del Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista

 

Aquest post ofereix una explicació de per què sovint, en el procés de psicoteràpia, se cita als pares i es fa una revisió de la seva personalitat i de la relació del pacient amb ells. La socialització dels nens implica una educació a través de normes i prohibicions; algunes vegades, aquestes són massa rígides o bé són interpretades de manera errònia per l'infant, donant algun tipus de malestar psicològic a aquesta persona. 

psicoterapia

 

Ana Padilla, psicoterapeuta de l'Institut Erich Fromm i professora del Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista

 

En realitat, la pregunta correcta seria: Què implica fer un procés de psicoteràpia?, ja que la teràpia l’ha de fer un llicenciat o graduat en Psicologia i/o Medicina. I en diem procés perquè la persona necessita un temps per anar aprenent a enfocar els seus problemes de manera diferent, amb l’acompanyament del psicoterapeuta.

Un procés de psicoteràpia pot iniciar-se per diferents motius: malestar emocional, pensaments descontrolats, conflictes en les relacions personals, dificultats laborals, problemes d’autoestima, seguretat, etcètera. O “simplement” per tenir una sensació de mal estar i no saber a què atribuir-ho.

©2022 Instituto Erich Fromm de Psicoterapia Integradora Humanista. Todos los derechos reservados.