CURS MONOGRÀFIC //

EL DOL DESPRÉS DE LA MORT DELS ÉSSERS ESTIMATS; ACOMPANYAMENT PSICOTERAPÈUTIC

 

PortadaDol

 

 INFORMACIÓ GENERAL

Curs impartit per: Merche Morales

Data i horari: dissabte 7 de novembre de 10h a 14h i de 16h a 20h (8 hores)

Preu: 80 euros


OBJECTIUS

 

 • Aproximar-nos al concepte de dol i models específics del mateix. Conèixer l'enfocament d'autors clàssics com Bowlby, Parkers o Kübler-Ross. Tots ells parlen de diferents fases a través de les quals passa la persona durant el dol. 
 • Indagar sobre el concepte de mort i de la cosmovisió que té la persona que ve a teràpia com a element a tenir en compte durant tot el procés psicoterapèutic. 
 • Conèixer l'enfocament que proposa la psicoterapeuta Alba Payás, en el qual posa èmfasi a l'hora d'identificar les necessitats específiques i les tasques de la persona en el dol. Per això, serà imprescindible la relació terapèutica basada en l'empatia i de respecte profund, ja que cada persona viurà la pèrdua de manera única. 
 • Identificar les variables que prediuen un dol complicat, especialment el dol en temps de coronavirus
 • Aproximar-os a l'enfocament d'Anji Carmelo, Doctora en Metafísica, en el qual posa èmfasi en l'amor que perdura entre els éssers estimats separats per la mort i que, tanmateix, segueix en "el cor" de la persona. Aquesta metàfora la relaciona amb el final del dol.
 • Posar èmfasi en la pràctica d'exercicis des de l'enfocament Integrador Humanista, que poden ajudar a companyar a la persona en el dol. Sempre tenint en compte el moment evolutiu del dol de la persona, així com el seu propi ritme.

 


 

CONTINGUTS

 

 • Conceptualització del dol. Diferents models i autors clàssics.
 • Model integratiu-relacional d'Alba Payás. Un model de tasques i necessitats.
  • Atordiment i xoc: afrontar la vessant traumàtica.
  • Evitació i negació: gestionar el sistema defensiu.
  • Connexió i integració: elaborar els aspectes relacionals de la pèrdua.
  • Creixement i transformació: experimentar la integració i els canvis.
 • Dol complicat.
 • Anji Carmelo, l'amor que perdura i final del dol.

 


 

BIBLIOGRAFIA

 

CARMELO, Anji (2006). Estás en mi corazón. Barcelona: Tarannà Edicions

GIMENO-BAYÓN, Ana y Rosal, Ramón (2001). Psicoterapia Integradora Humanista. Manual para el tratamiento de 33 problemas psicosensoriales, cognitivos y emocionales. Bilbao: Desclée de Brouwer

Kübler-ROSS, Elisabeth (2006). Sobre el duelo y el dolor. Barcelona: Luciérnaga

PAYÁS, Alba (2010). Las tareas del duelo. Barcelona: Paidós

 


COM INSCRIURE-S'HI?

 

Preu 

Si vol formalitzar la inscripció al curs, haurà d'ingressar l'import d'aquest al compte a nom de l'Instituto de Psicoterapia Integradora Humanista S.L.P. (Institut Erich Fromm) al Banc Sabadell: IBAN ES70, entitat 0081, oficina 0231, D.C.96, n/cte 0001523762, indicant el seu nom i al curs al qual s'inscriu i després trucar al 932 01 10 16 o enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., informant del dia en el que s'ha realitzat la inscripció. 

La realització del curs dependrà d'un nombre mínim d'inscrits. Si no es realitza el curs, es retornarà l'import de la inscripció. 

Si no rep informació sobre la confirmació del curs, si us plau posi's en contacte amb nosaltres enviant-nos un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., un missatge de whatsapp al 601 17 88 84 o trucant al 932 01 10 16. 

Sobre nosotros

Conegut popularment com Institut Erich Fromm, és un centre fundat al 1979, amb anys d'experiència en les àreas de la psicoteràpia, la formació i la investigació en Psicologia i Psicoterapies Humanistes.

 

Direcció

Institut Erich Fromm de Psicoteràpia Integradora Humanista

Direcció: Carrer dels Madrazo, 113 entl. 2n, 08021 Barcelona

Telèfon:  932 01 10 16

E-mail: info@institutoerichfromm.es

 

©2022 Instituto Erich Fromm de Psicoterapia Integradora Humanista. Todos los derechos reservados.