CURS MONOGRÀFIC:

TRASTORNS ALIMENTARIS MÉS ENLLÀ DE LES APARENCES: A LA RECERCA D'UNA IDENTITAT

 capçTCA

  

INFORMACIÓ GENERAL

Curs impartit per: Laura González Vallespí

Data i horari: dissabte 9 d'abril de 10h a 18h i de 16h a 20h (8 hores)

Modalitat: presencial

Preu: 80 eurosDESCRIPCIÓ

Els trastorns de la conducta alimentària suposen un elevat impacte individual, familiar, sanitari i social, tant per la seva prevalença com per la seva gravetat. Tot i així, han estat llargament malentesos i simplificats; suposadament centrats en l’aparença física i l’estètica; infravalorant, sovint, aspectes nuclears com l’obsessivitat, el control i els problemes d’identitat.

Aquest curs va dirigit a psicòlegs, psicoterapeutes, metges, psiquiatres i professionals de la relació d'ajuda.

 


 

OBJECTIU

L’objectiu d’aquest curs és treballar diferents aspectes dels trastorns de la conducta alimentària i el seu tractament, més enllà de la classificació merament nosològica; abordant aspectes com la dimensió fenomenològica, el debat sobre si es tracta de diferents trastorns o diferents manifestacions d’un mateix contínuum, o la dimensió ètica en relació a l’autonomia i la decisió en el seu tractament. 


 

METODOLOGIA

El taller inclourà aspectes tant teòrics com pràctics amb l’objectiu d’ampliar la perspectiva sobre aquests trastorns però sobretot de resultar útil per al treball en la pràctica clínica.  


 

CONTINGUTS

 

- Diagnòstic diferencial en els trastorns de la conducta alimentària:

  • Anorèxia nerviosa
  • Bulímia nerviosa
  • Trastorn per afartaments
  • Altres TCA

- Model transdiagnòstic de Fairnburn i Cooper

- Hipòtesi de l’addicció

- Presentació clínica i fenomenologia dels diferents trastorns

- Signes físics a tenir en compte i proves complementàries recomanades

- Abordatge multidisciplinar

- Intervenció psicoterapèutica individual, grupal i familiar

- Psicofarmacologia en TCA

- Evolució i pronòstic dels TCA

- Aspectes ètics en el tractament dels TCA


COM INSCRIURE-S'HI?

Si vol formalitzar la inscripció al curs, haurà d'ingressar l'import d'aquest al compte a nom de l'Instituto de Psicoterapia Integradora Humanista S.L.P. (Institut Erich Fromm) al Banc Sabadell: IBAN ES70, entitat 0081, oficina 0231, D.C.96, n/cte 0001523762, indicant el seu nom i al curs al qual s'inscriu i després trucar al 932 01 10 16 o enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., informant del dia en el que s'ha realitzat la inscripció. 

La realització del curs dependrà d'un nombre mínim d'inscrits. Si no es realitza el curs, es retornarà l'import de la inscripció. 

Si no rep informació sobre la confirmació del curs, si us plau posi's en contacte amb nosaltres enviant-nos un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., un missatge de whatsapp al 601 17 88 84 o trucant al 932 01 10 16. 

Sobre nosotros

Conegut popularment com Institut Erich Fromm, és un centre fundat al 1979, amb anys d'experiència en les àreas de la psicoteràpia, la formació i la investigació en Psicologia i Psicoterapies Humanistes.

 

Direcció

Institut Erich Fromm de Psicoteràpia Integradora Humanista

Direcció: Carrer dels Madrazo, 113 entl. 2n, 08021 Barcelona

Telèfon:  932 01 10 16

E-mail: info@institutoerichfromm.es