Curs Monogràfic impartit per:
Ana Gimeno-Bayón i Ramón Rosal

 

Objectius

Segons alguns psicòlegs existencials –per exemple Víktor Frankl- el problema del buit existencial per no trobar sentit a la mateixa vida, constitueix un dels més freqüents al primer món, des del segle XX.

El no ser conscient d’aquest problema, per tenir-ho reprimit, és una posició perillosa, encara que aparentment s’eviti el patiment.

En un percentatge de casos, darrere d’aparents trastorns d’estat d’ànim, ansietat o alguns altres, s'amaga un buit existencial. Aquest buit requereix un tipus de tractament terapèutic existencial diferent.

Aquest programa monogràfic, encara que va dirigit principalment a psicòlegs, pot ser també útil per a altres persones interessades.

 

Temes possibles

  • Què s’entén per: sentit de la vida, projecte existencial, buit existencial?
  • Experiències humanes o projectes que contribueixen a trobar sentit a la vida i a la mort.
  • Projectes existencials parcials, respecte a la vida afectiva, professional, ciutadana, política, científica, etc. que contribueixen a trobar sentit a la vida. Importància de l’autenticitat en els projectes parcials.
  • Projecte existencial global, en el marc d’una cosmovisió humanista (amb confiança en l’ésser humà i en la seva capacitat per captar i viure valors ètics).
  • Breu informació sobre cosmovisions sorgides al llarg de la història (per ordre d’antiguitat): Hinduisme, Budisme, Xamanisme, Judaisme, Cristianisme, Islam, Ateisme, Agnosticisme i les seves espiritualitats.
  • Vivències psicològicament sanes o insanes d’aquestes experiències.

 

Destinataris

Psicoterapeutes i professionals dedicats a la relació d’ajuda amb una actitud d’obertura, així com persones interessades en aspectes de creixement personal, teràpies humanistes i psicologia existencial.

 

Lectures recomanades

Ramon Rosal 1024x685

R. Rosal y A. Gimeno-Bayón: La búsqueda de la autenticidad. Lleida: Milenio (millor abans del monogràfic)

Ana Gimeno

A.Gimeno-Bayón: Psicología Transpersonal (tomo I). Lleida: Milenio (per a després del monogràfic).

 

Dates i horaris

Dies: 9 i 10 de Novembre de 2019

Horari: Dissabte de 10 a 14 i 16 a 20 i diumenge 10:00 a 14:00 (12 hores)

 

El termini d’inscripció finalitzarà l'1 de Novembre de 2019

 

El preu d'aquest monogràfic és de 120 euros.

Si desitja formalitzar la seva inscripció, haurà d'ingressar l'import del curs, en el compte a nom de l'Institut de Psicoteràpia Integradora Humanista S.L.P. (Institut Erich Fromm) al Banc Sabadell: IBAN ES70, Entitat 0081, oficina 0231, D. de C.96, cte. nº 0001523762, indicant el seu nom i a quin curs s'inscriu, i després trucar al 932011016 o enviar un e-mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.s, informant del dia que ha realitzat la inscripció.

La realització del curs dependrà d'un mínim d'inscrits. Si no es realitza el curs, es retornarà els diners de la inscripció abonant-ho al seu compte bancari.

Si no rep la confirmació del curs, si us plau posi's en contacte amb nosaltres.

Sobre nosotros

Conegut popularment com Institut Erich Fromm, és un centre fundat al 1979, amb anys d'experiència en les àreas de la psicoteràpia, la formació i la investigació en Psicologia i Psicoterapies Humanistes.

 

Suscríbete al Boletín Informativo

* indicates required
 

Direcció

Institut Erich Fromm de Psicoteràpia Integradora Humanista

Direcció: Carrer dels Madrazo, 113 entl. 2n, 08021 Barcelona

Telèfon:  932 01 10 16

E-mail: info@institutoerichfromm.es