Curs Monogràfic 11 i 12 de Maig
"La cerca del sentit de la vida" | Clic aquí

IMG MonograficoMayo CA

Objectius: 

Segons alguns psicòlegs existencials –per exemple Víktor Frankl- el problema del buit existencial per no trobar sentit a la mateixa vida, constitueix un dels més freqüents al primer món, des del segle XX.

El no ser conscient d’aquest problema, per tenir-ho reprimit, és una posició perillosa, encara que aparentment s’eviti el patiment.

En un percentatge de casos, darrere d’aparents trastorns d’estat d’ànim, ansietat o alguns altres, s’oculta un buit existencial. El qual requereix un tipus de tractament terapèutic existencial diferent.

Aquest programa monogràfic, encara que dirigit principalment a psicòlegs, pot ser també útil per a altres persones interessades.

Temes possibles: 

  • ¿Què s’entén per: sentit de la vida, projecte existencial, buit existencial?
  • Experiències humanes o projectes que contribueixen a trobar sentit a la vida i a la mort.
  • Projectes existencials parcials, respecte a la vida afectiva, professional, ciutadana, política, científica, etc. que contribueixen a trobar sentit a la vida. Importància de l’autenticitat en els projectes parcials.
  • Projecte existencial global, en el marc d’una cosmovisió humanista (amb confiança en l’ésser humà i en la seva capacitat per captar i viure valors ètics).
  • Breu informació sobre cosmovisions sorgides al llarg de la història (per ordre d’antiguitat): Hinduisme, Budisme, Xamanisme, Judaisme, Cristianisme, Islam, Ateisme, Agnosticisme i les seves espiritualitats.
  • Vivències psicològicament sanes o insanes d’aquestes experiències.

Destinataris 

Psicoterapeutes i professionals dedicats a la relació d’ajuda amb una actitud d’obertura, així com persones interessades en aspectes de creixement personal, teràpies humanistes i psicologia existencial.

Lectures recomanades: 

Ramon Rosal 1024x685

R. Rosal y A. Gimeno-Bayón: La búsqueda de la autenticidad. Lleida: Milenio (millor abans del monogràfic)

Ana Gimeno

A.Gimeno-Bayón: Psicología Transpersonal (tomo I). Lleida: Milenio (per a després del monogràfic).

DATES I HORARIS

Dies:               11 i 12 de maig de 2019

Horari:             Dissabte de 10 a 14 i 16 a 20 i diumenge 10:00 a 14:00 (12 hores)

El termini d’inscripció finalitzarà el 3 de maig de 2019

El preu d'aquest monogràfic és de 120 euros.

Si desitja formalitzar la seva inscripció, haurà d'ingressar l'import del curs, en el compte a nom de l'Institut de Psicoteràpia Integradora Humanista S.L.P. (Institut Erich Fromm) en el Banc de Sabadell: IBAN ES70, Entitat 0081, oficina 0231, D. de C.96, cte. nº 0001523762, indicant el seu nom i a quin curs s'inscriu, i després trucar al 932011016 o enviar un e-mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., informant del dia que ha realitzat la inscripció.

La realització del curs dependrà d'un mínim d'inscrits. Si no es realitza el curs, es retornarà els diners de la inscripció abonant-ho al seu compte bancari.

Si no rep la confirmació del curs per favor posi's en contacte amb nosaltres.

Suscríbete al Boletín

* indicates required

Sobre nosotros

Conegut popularment com Institut Erich Fromm, és un centre fundat al 1979, amb anys d'experiència en les àreas de la psicoteràpia, la formació i la investigació en Psicologia i Psicoterapies Humanistes.

 

Suscríbete al Boletín Informativo

* indicates required

Direcció

Institut Erich Fromm de Psicoteràpia Integradora Humanista

Direcció: Carrer dels Madrazo, 113 entl. 2n, 08021 Barcelona

Telèfon:  932 01 10 16

E-mail: info@institutoerichfromm.es