QUÈ ÉS LA PSICOTERÀPIA?

 

La psicoteràpia no consisteix simplement a donar consells, sinó en trobar una solució de canvi en l’interior de la persona i en ajudar-la a desenvolupar capacitats. És semblant a anar ensenyant i anar acompanyant a caminar a la persona per un nou camí de llibertat respecte a les seves limitacions psicològiques.

La freqüència de les sessions de psicoteràpia varia. Al nostre institut el més habitual és realitzar una hora a la setmana tot i que, de vegades, per motius econòmics, o a mesura que es van resolent els problemes, la teràpia es pot espaiar. Alguns terapeutes ofereixen la possibilitat de treballar, excepcionalment, per Skype.

Hi ha diferents models de psicoteràpia (psicoanàlisi, cognitiu-conductual, constructivista, experiencial-humanista...) i tipus (individual, de parella, de família i de grup) i per a totes les edats (nens, adolescents, adults...). D'entre aquests diferents models, nosaltres seguim el model creat al nostre Institut pels seus directors, la Psicoteràpia Integradora Humanista.

Image

A QUI LI VA BÉ FER PSICOTERÀPIA?

 

Al marge dels típics problemes propis de la psicoteràpia convencional (com són la depressió, l’ansietat, la timidesa, fòbies, descontrol emocional, baixa autoestima, trastorns de personalitat, dol sense resoldre, conflictes interpersonals, i un llarg etcètera) el nostre model abasta més enllà d’aquests àmbits, ja que inclou i posseeix recursos eficaços per ajudar a qualsevol persona que, sense tenir cap problema psicològic especial, decideix ser més eficaç o desenvolupar-se personalment, o en el camp laboral o professional, en l’educatiu, en les relacions familiars, en incrementar la seva creativitat i, en conjunt, allò que la Psicologia Humanista-existencial denomina “el creixement personal”. També, per aquelles persones que desitgen conèixer-se millor, podem oferir psicodiagnòstic.

COM TRIAR AMB QUI FER PSICOTERÀPIA?

 

Topar amb un mal psicoterapeuta implica un risc. Així doncs, quan algú pren la decisió de fer psicoteràpia, com pot saber que està triant un bon psicoterapeuta?

A l’Institut Erich Fromm de Psicoteràpia Integradora Humanista (amb terapeutes d’edats i estils personals variats) tenim un sistema curós per seleccionar el psicoterapeuta més adequat a cada persona. Abans d’iniciar un procés de psicoteràpia, la persona que la vol realitzar emplena un qüestionari que serà útil per poder conèixer suficient informació per poder assignar el professional més convenient per cada cas específic.

 

Al nostre Institut, tots els professionals:

Image

- Són llicenciats o Doctors en Psicologia per la Universitat i col·legiats al Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

- Han seguit una important formació teòrico-pràctica de postgrau. Aquesta formació ha sigut avalada per la Federación Española de Asociaciones de Psicoterapeutas (F.E.A.P.), entitat destinada a garantir una pràctica psicoterapèutica de qualitat. A més, bona part d’aquests professionals han estat reconeguts per aquesta associació.

- Tenen experiència pràctica en psicoteràpia abans de formar part de l’equip, és a dir, no s’estrenen en la pràctica professional.

- Segueixen en formació permanent per poder conèixer les noves problemàtiques i les noves solucions en el camp de la Psicoteràpia.

 

Aquests mateixos professionals, no només comparteixen el local de l’Institut, sinó que formen un equip amb un alt nivell d’harmonia, que es reuneix periòdicament per compartir dubtes, experiències i troballes i enriquir-se mútuament. Es senten responsables de contribuir al desenvolupament de la professió, dedicant temps i energia a participar en congressos i jornades, oferint generosament les seves aportacions per enriquir la professió.

Pots consultar la informació sobre els membres del nostre equip, clicant aquí

©2022 Instituto Erich Fromm de Psicoterapia Integradora Humanista. Todos los derechos reservados.